Tuesday, October 21, 2008

Balik Egypt

Ni keluarga aku hantar yang hantar aku nak balik EGYPT..Dah 3 bulan aku kat Malaysia.sempat gak lah raya.....masa ni kol 10.30 malam..sebab kapal aku berlepas ko 12.55 pagi..kire pukul satu pagilah...Terima kasih sebab banyak berkorban untuk saya...Jasa kamu semua tetap dikenang..dan semoga mendapat rahmat Allah sentiasa..ameeen..
Apa yang korang terbayang bile namapak gambar ni??Ni lah adegan yang sempat aku rakam bagi mereka-meraka yang tak ader hotel..aku pown tak tau kenapa x dapat hotel.tapi aku bersama 2 lagi kawan aku 1 lelaki 1 perempuan tekad tak nak tido mcm nie..paling tidak atas kerusi.kalau xda kerusi kami bersengkang mata..hihihihi..Paling kesian kawan aku yang ustazah ni..maklumlah perempuan...hihi..dapatlah dia timba pengalaman.
Yang kat gambar nie orang-orang yang singgah kat sini sibuk nak beli barang bagi kenangan dari DUBAI yang mana x boleh keluar sebab transit sekejap jerk....tapi aku tengok2 jelah..Kalu aku singgah satu kedai penjaga kedai tu senyum aku pun senyum jerk..hehehehe
Ha..nilah salah satu suasana yang ader kat dalam airport DUBAI..Pokok ader tumbuh kat dalam nie..


Yang ni pulak gelagat kawan aku yang sibuk berchatting dengan ahli keluarga dia..hehehe..Laptop baru tu..Disebabkan kami tidak disediakan hotel..so duduk je lah kat airport nie..Ada satu lagi kawan aku yang balik bersama kami..nama dia Ustazah wahidah..Asal orang muar..gambar tiada..Bukan kami sahaja yang macam ni..mat dan minah saleh serta kebanyakan penumpang yang naik kapal emiretus semua tido di airport nie..kesian kami..Pengalaman mengembara di negara orang...huhuhu







Yang ni masa aku dalam perjalanan ke Egypt..aku transit kat DUBAI..setelh beberapa kali aku tawaf dengan kawan-kawan aku kar DUBAI AIRPORT,sempat lah amik gambar kat kedai duty free nie.Lepas 3 bulan aku balik Malaysia,so bermulalah semula aku punyer tanggungjawab untuk bawa segulung ijazah.Suka duka aku lalui di Malaysia aku cuba untuk jadikan ianya sebagai penagajaran dan pengalaman.Sepahit mana dan semanis mana yang aku lalui di Malaysia aku jadikan ikhtibar dan renungan kerana aku hanya seorang yang bergelar MANUSIA.


Yang ni masa hari ke 4 aku smapai EGYPT...Kene jadi 'musyrif'(macam teman lah pada kaum hawa tengah malam..nak balik rumah)...coz malam2 bahya siket..mentang-mentang kita pendatang..so nilah kebab..arab paggil 'syawarma'..memang sedap hingga menjilat jari.

Friday, June 27, 2008

Percubaan posting


di Giza..Jalan2 sekejap sebelum pekse.ada banyakkenangan kat giza nie.salah satunya kene gigit kuda:D.huhhuhu(guda 2 xde kej lain kot.sbb 2 gigit kaki aku)



aku masa jadi 'pemandu pelancong' orang2 Malaysia yang nak g umrah,tapi jalan2 egypt sekejap coz dieorang ikut 'travel'.Ni masa kat Alexender,Egypt.Belakang tu laut meditrranean.salah satu tempat org2 sini berkelah di musim panas.


Yang bertiga nie akak2 aku.suma dah konvo.aku gak yang belom lagi.Anak bongsu lah katakan.Dari kiri acik(yang die dokong 2 anak sedara kami),uda,andak.



haa.anak sedara kami yang bawak basikal 2, nama die Muhammad Danish.Beso dah...lama aku x balik malaysia..windu betul rasanya nak gaduh dengan die..huhhuhu.tapi nak tak nak kene mengaku kalah.kalau kita menang die nangis..sekarang kalau x silap ada nama baru die.."enish the nyut2x":D.Yang belakang tu pulak anak sepupu aku.nama die aidil.hem..setahu aku dulu berdua nie x rapat.sekarang siap boleh naik beskal sama2..apa pun baguslah:)


cuba-cuba...sapa yg lawat maa lah ni bru percubaan

Ini suasana dalam masjid Azhar masa petang.Mempunyai ruang yang lapang di dalmnya.
Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Nukilan Ini, Jangan Lupa Memberi Sebarang Komen Sebagai Tanda Ingatan Anda